Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Kerry: Jakie smaki napojów mleczarskich są najbardziej obiecujące

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2020-01-31 10:53:28

© forum mleczarskie

Opublikowany w styczniu 2020 r. raport irlandzkiej firmy Kerry jest zbiorem informacji nt. dodatków smakowych stosowanych w przemyśle spożywczym wyłonionym z kompilacji trendów konsumenckich, sprzedażowych, konsumenckich i HoReCa w kategoriach napojowych różnego typu.

W grupie słodkich napojów mleczarskich do smaków mainstreamowych zalicza się: truskawkę, brzoskwinię, malinę, wanilię, wiśnię, czekoladowy, jabłko, cytrynę, karmelowy, jagodowy i morelowy. Do tej grupy dołączyły mniej znane smaki jak miętowy, mango, pistacjowy i kokosowy.

Jako kluczowe autorzy raportu wskazują smaki tj. stracciatella, orzechowy (migdałowy, orzech laskowy), bananowy, inspirowane deserami: ciasteczkowy, brownie, kawowy (macchiato, cappuccino), gruszka, ananas, słony karmel i rabarbar.

W grupie wschodzących kategorii smakowych wymieniane są: avocado, chilli, nektarynka, pralinowy, bazylia, burak, ogórek, szpinak, borówka, trawa cytrynowa, pandanowiec, kwiat pomarańczy, szampan, kurkuma, verbena, białą brzoskwinia.

Do kategorii nadchodzących autorzy raportu z firmy Kerry wskazują zieloną herbatę, smaki alkoholowe (whiskey, irish cream, mojito, rum), zurawina, kardamon, inspirowane deserami (piernik, ciasto marchewkowe), kwiatowe (różany, lawendowy), owsiany, masło orzechowe, herbaciany, tutti frutti.

© forum mleczarskie

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25