1. Aktualności
  2. Polska

Frąckowiak (ZPSiH): Coraz więcej produktów funkcjonalnych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© frąckowiak (zpsih)

– Na półkach polskich sklepów pojawia się coraz więcej produktów funkcjonalnych, czyli takich, które oprócz podstawowej funkcji zaspokojenia głodu, w udowodniony naukowo sposób spełniają też inne, na przykład przyczyniają się do zapobiegania konkretnym chorobom – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Grzegorz Marciniak Dyrektor Sprzedaży i Marketingu w firmie Frąckowiak (ZPSiH). – To wyjątkowe produkty szyte na miarę oczekiwań świadomych konsumentów naszych czasów, gdyż przy okazji zwykłego, codziennego odżywiania, bez konieczności pamiętania o uciążliwym suplementowaniu, np. tabletkami, konsument jest w stanie dostarczyć do organizmu brakujących mu niezbędnych minerałów, witamin i składników odżywczych.

– Oprócz powszechnie już znanych grup tych produktów, do których zaliczają się produkty bezlaktozowe i bezglutenowe oraz te z dodatkiem prozdrowotnych bakterii, pojawia się coraz więcej produktów, w których dodano cenny składnik, aby tym naturalnym sposobem dostarczyć go do organizmu konsumenta. Należy pamiętać, że jesteśmy zdominowani przez groźne choroby cywilizacyjne, więc zapobieganie im powinno stać się normą i priorytetem w odżywianiu. Instytut Chorób Cywilizacyjnych rekomenduje produkty z dodanym naturalnym wapniem celem zapobiegania chorobom osteopatycznym. Dzięki temu nowy ser smażony z wapniem ZPSiH Frąckowiak, w którym znajdziemy naturalny wapń ze skorupek jaj kurzych oraz witaminy K, D oraz lizynę zapewniające optymalną biodostępność jest bezkonkurencyjnym przykładem produktu szytego na miarę problemu, z jakim większość z nas się zmaga. Konsumenci, szukajcie produktów szytych na swoją miarę! – podsumowuje Grzegorz Marciniak, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu w firmie Frąckowiak (ZPSiH).

Ostatnie wiadomości o firmie