Łowicz (OSM) Innowatorem Rynku Spożywczego na XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu
Firmy, wydarzenia i pomysły mające szczególny wpływ na rozwój sektora spożywczego i handlu w Polsce, nowatorskie i śmiałe przedsięwzięcia, wrażliwość na potrzeby konsumentów oraz wytyczanie rynkowych trendów – zostały wyróżnione podczas XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Gala z wręczeniem nagród odbyła się 4 listopada br. w warszawskim hotelu Sheraton.
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja polskiej żywności, popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą. Certyfikat Dobry Produkt daje szansę na wyróżnienie produktu i polecenie go uwadze klientów i kontrahentów.
Innowator Rynku Spożywczego 2019 – wyróżnienie otrzymała:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu za umiejętność czujnej obserwacji trendów konsumenckich, wprowadzenie na rynek oraz sukcesywną promocję roślinnej alternatywy sera i serków do smarowania pod marką „Bez deka mleka”. Te osiągnięcia dowodzą, że łowicka spółdzielnia jest otwarta na innowacje i przygotowana technologicznie do urozmaicania produkcji; że nadąża za wymaganiami rynku.
– Rynek konsumencki codziennie stawia nowe wyzwania, jest niezwykle wymagający. Wyróżniamy firmy, produkty, wydarzenia i ludzi, którzy nie tylko podążają za zmianami wdrażając śmiałe rozwiązania, ale również sami wytyczają trendy i najwyższe standardy – mówiła podczas gali towarzyszącej Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2019 Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu Rynek Spożywczy oraz portalu dlahandlu.pl