1. Aktualności
  2. Polska

Targi Food Ingredients Europe 2019: Bösch Boden Spies odpowiada na bieżące trendy rynkowe

Źródło: Bösch Boden Spies
Autor: Monika Czaplicka
Sorbet shot z witaminą C z acerolą i cytryną; © bösch boden spies

Na targach Food Ingredients Europe, które odbędą się w Paryżu w dniach 3-5 grudnia 2019 hamburski specjalista w dziedzinie składników spożywczych, Bösch Boden Spies, zaprezentuje swoją odpowiedź na aktualne trendy rynkowe w formie innowacyjnych zastosowań produktów opartych na owocach i orzechach: zmniejszona zawartość cukru i soli, produkty spożywcze pochodzenia roślinnego, zdrowe przekąski i czytelne etykiety.

Dodatkowo Kay Schumacher, Kierownik ds. Rozwoju i Zastosowań Produktów, podzieli się z uczestnikami targów mało znanymi spostrzeżeniami dotyczącymi opracowania produktów.

Kiełbaski w wersji mini z zawartością soli zmniejszoną o 30% dzięki dodatkowi koncentratu soku z suszonych śliwek, wytrawna owsianka z pomidorami, śliwkami i żurawiną oraz kanapka z chrupkiego chleba z kremowym nadzieniem Crunchy Cranberry to tylko trzy przykłady nowych produktów rozwijanych w oparciu o tendencje rynkowe, które Bösch Boden Spies zaprezentuje na targach Food Ingredients Europe (stoisko B90 w hali 6). Przy „Alei Gwiazd” specjalista w dziedzinie składników spożywczych zaprezentuje nowe, innowacyjne i nieszablonowe wykorzystanie owoców, orzechów i ziaren na podstawie obecnych tendencji w branży spożywczej i życzeń klientów końcowych.

Przedstawiciele wieloletnich partnerów marki będącej ekspertem w branży składników, tacy jak Sunsweet (śliwki), Ocean Spray (żurawina), Diamond Foods (orzechy laskowe) oraz Niagro (acerola), również będą obecni na stoisku. Wspólnie ze Specjalistami ds. Rozwoju Produktów Bösch Boden Spies partnerzy zaprezentują swoje składniki, które stanowią podstawę prezentowanych rozwiązań produktowych.

 

Ostatnie wiadomości o firmie