Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

FrieslandCampina kontynuuje ekspansję na rozwijającym się rynku mozzarelli

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2019-10-10 09:53:17

FrieslandCampina zawarła umowę z firmą serową A-ware na produkcję i dostawę serów typu mozzarella. FrieslandCampina spodziewa się otrzymać dostawy wysokiej jakości sera około początku 2020 r. Firma będzie dostarczać mleko od hodowców oraz będzie odpowiedzialna za sprzedaż sera typu mozzarella. A-ware zajmie się przetwarzaniem mleka i produkcją w zakładzie w Heerenveen (Holandia).

Budowa nowego zakładu była częścią wcześniej ogłoszonego partnerstwa między A-ware i Fonterrą. Umowa w sprawie mozzarelli została rozwiązana po strategicznej reorientacji Fonterry, a następnie FrieslandCampina i Royal A-ware zawarły nową umowę. Obecne partnerstwo między Fonterrą a firmą A-ware w zakresie zakupu serwatki i śmietany pozostanie niezmienione.

Hans Meeuwis, Prezes FrieslandCampina Dairy Essentials skomentował to wydarzenie następująco: – Mozzarella to atrakcyjny wzrostowy segment. Partnerstwo z A-ware umożliwi nam dalsze poszerzanie międzynarodowej pozycji w zakresie sera mozzarella. Rozszerzamy ofertę dla naszych klientów i pozwala nam dalej poszerzać nasze portfolio produktów. Oprócz dokonywania inteligentnych inwestycji we własnych lokalizacjach produkcyjnych, partnerstwa są ważnym elementem naszej strategii tworzenia większej wartości. Zapowiedziane wcześniej partnerstwo z Grupą DMK również wpisuje się w tę strategię.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25