Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Sertop: Sery w diecie sportowca

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-08-14 09:39:12

© sertop

Lato sprzyja uprawianiu sportów, zwłaszcza na świeżym powietrzu. Jeżdżąc na rowerze lub kopiąc piłkę, warto pamiętać o odpowiedniej diecie. Nawet jeśli jesteśmy tylko amatorami, to musimy wspomóc nasz organizm podczas intensywnego wysiłku odpowiednią ilością minerałów, witamin oraz białka, które wpływa na przyrost masy i siły mięśniowej, zdolność wysiłkową oraz regenerację po treningu. Nasze najnowsze sery topione w plastrach idealnie sprawdzają się w codziennej diecie sportowców amatorów, dostarczając im nie tylko białka, ale także solidną porcję wapnia, bo 100 g sera zawiera 450 mg wapnia, co stanowi 56% dziennego zapotrzebowania.

– Dodatkową zaletą naszego najnowszego produktu jest jego skład. Serki zostały wyprodukowane na bazie surowców najlepszej jakości bez GMO, nie zawierają konserwantów, sztucznych aromatów oraz glutenu, co sprawia, że mogą go także spożywać osoby będące na bezglutenowej diecie. W skład nowej linii wchodzą trzy najbardziej popularne smaki serków Sertop: Złoty Ementaler, Gouda oraz Cheddar. Każde 130 g opakowanie zawiera 8 pojedynczo pakowanych plasterków, które ze względu na swoją wysoką jakość idealnie nadają się także do zapiekania – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-08-20) Sertop z certyfikatem Doceń Polskie
(2019-08-05) Sertop: Doceń Polskie
(2019-07-30) Sertop: Posiłek w podróży

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25