Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Sertop: Uwaga na transport!

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-07-02 15:48:06

© sertop

– Aby serek topiony dotarł na sklepową półkę z zachowaniem najwyższej jakości warto zadbać o odpowiednią temperaturę transportu, mieszczącą się w zalecanych przez producenta parametrach – mówi Marek Maciejewski. Kierownik Działu Sprzedaży w Sertop. – Przekroczenie ich na kilkanaście minut np. podczas przenoszenia serka ze sklepu do domu, nie spowoduje żadnych konsekwencji, bowiem dobrze wcześniej wychłodzony produkt, jest w stanie utrzymać swoją temperaturę, jednak wystawienie go na długotrwałe działanie promieni słonecznych może  spowodować utratę jego jakości. Podsumowując: w całym procesie, zarówno produkcji, jak i pakowania oraz transportu serków należy bezwzględnie zachować „łańcuch chłodniczy”.

Kolejnym, poza temperaturą zagrożeniem dla produktów nabiałowych są uszkodzenia mechaniczne, które zwykle powstają na skutek nieuważnego obchodzenia się z towarem w trakcie załadunku i rozładunku. – Pomimo naszych zabezpieczeń w postaci kartonów zbiorczych i folii zabezpieczających zdarzają się przypadki, wywołane zwykle czynnikiem ludzkim, prowadzące do uszkodzeń opakowania – mówi Marek Maciejewski, Kierownik Działu Sprzedaży w Sertop. – Najmniejszy problem jest, kiedy są one widoczne gołym okiem, bo wówczas klient po prostu nie kupi takiego towaru. Dużo większym problemem są jednak mikrouszkodzenia, powstające zazwyczaj pod wpływem zgnieceń np. w ladach chłodniczych, o których właściciel sklepu może po prostu nie wiedzieć. Dostęp powietrza do wyrobu może bowiem spowodować rozwój pleśni, która powoduje całkowitą dyskwalifikację wyrobu. W każdym przypadku uszkodzenia produkt należy bezwzględnie zwrócić do magazynu dostawców i zutylizować.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-09-09) W Sertop duże zmiany
(2019-08-23) Sertop z certyfikatem Doceń Polskie
(2019-08-14) Sertop: Sery w diecie sportowca

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25