1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Nowoczesna kuchnia śląska

Źródło: Sertop / PR Club
Autor: Janusz Górski
© sertop

Powrót do tradycyjnej kuchni to trend zauważalny nie tylko w gastronomii, ale także w wielu polskich domach. Jednym z elementów różniących dania współczesne od tych sprzed wieków, jest nowa, często nawet innowatorska forma podania tych regionalnych produktów. Bo nawet zwykłą wodzionkę możemy wzbogacić domowym bulionem, a pyry podać z serowym sosem.

– Polacy lubią eksperymentować w kuchni i tworzyć nowe smaki – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Niewątpliwy wpływ na to mają modne od lat programy kulinarne, w których nawet dzieci gotują dla widzów. Kochamy tradycję, z charakterystycznym smakiem, także tę, podaną w nowoczesny sposób i z nowymi dodatkami.

– Trend ten jest najbardziej widoczny w segmencie naszych serów smażonych, które daje szerokie pole popisu zarówno dla restauratorów, jak i domowych kucharzy – mówi Aneta Będkowska. – Najczęściej wykorzystuje się je do uzupełnienia śniadaniowej deski serów lub jako dodatki, wzbogacające smak tradycyjnych dań. Ciekawym rozwiązaniem jest na przykład letnia sałatka z panierowanym serkiem Hauskyjza.

Ostatnie wiadomości o firmie