Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Grupa Mlekovita: Mleko acidofilne

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-07 09:02:36

Mleko acidofilne z Mlekovity, oferowane w trzech popularnych wśród konsumentów smakach: naturalnym, truskawkowym i owoców leśnych, to mleczny napój fermentowany. Zawiera kultury bakterii fermentacji mlekowej oraz Lactobacillus acidophilus, które wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka, m.in. wspomagają proces trawienia oraz pobudzają aktywność komórek odpornościowych. Dzięki temu mleko acidofilne polecane jest nie tylko jako produkt na każda porę dnia: śniadanie, przerwę w pracy, przekąskę, podwieczorek czy kolację, ale również m.in. po leczeniu antybiotykami czy dla pobudzenia odporności organizmu.

To również źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składników odżywczych, głównie białka. Produkowane wyłącznie z najlepszej jakości składników, oferowane w wygodnych butelkach w optymalnej porcji 250 g w czystej, atrakcyjnej szacie graficznej, która komunikuje naturalność i funkcjonalność produktu.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-11-04) Grupa Mlekovita: Nowe smaki Serków Wypasionych
(2019-10-01) 11 nagród dla Mlekovity na Polagra Food 2019
(2019-10-01) Dariusz Sapiński liderem biznesu

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25