Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Mozarella Bianco Latte – jedyna naturalna mozzarella

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-14 08:55:47

W odróżnieniu od pozostałych dostępnych na rynku nie zawiera kwasku cytrynowego, który przyspiesza proces produkcji. Jest serem o obniżonej zawartości soli i o bardziej zwartej konsystencji. Ma unikatowy smak włoskiej mozzarelli nieobecny jak dotąd na naszym rynku.

Mozzarella produkowana jest z najwyższej jakości polskiego mleka, bez użycia konserwantów i barwników. Powstaje w procesie miarodajnego rozciągania, ugniatania masy serowej, aż do uzyskania elastycznej konsystencji ciasta.

W procesie produkcji Mozzarella zakwaszana jest podpuszczką i przechowywana w zalewie solankowej. Receptura ta oparta jest na 100-letniej włoskiej tradycji zakładów produkcyjnych. Wyróżnia ją niezwykle elastyczna i sprężysta konsystencja, biała barwa, oraz delikatny smak. Występuję w trzech formach: kula 125 g, kuleczki 10x12,5 g oraz filone 1 kg.

Dzięki swoim wyjątkowym cechom doskonale nadaje się do pizzy, lasagne, zapiekanek oraz innych dań na gorąco. Wyśmienita jest również jako zimna przekąska, np. z pomidorem.

Importer: Jansen Kaczorowski Cichocki.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-09-05) Jansen: Produkty roślinne zwiększają swą sprzedaż nie tylko wśród wegetarian
(2019-05-15) Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser kozi w formie kulek 9x10 g w trzech wersjach smakowych: z figami, pomarańczami oraz malinami
(2019-04-19) Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Biralungo

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25