1. Aktualności
  2. Świat

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Mozarella Bianco Latte – jedyna naturalna mozzarella

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

W odróżnieniu od pozostałych dostępnych na rynku nie zawiera kwasku cytrynowego, który przyspiesza proces produkcji. Jest serem o obniżonej zawartości soli i o bardziej zwartej konsystencji. Ma unikatowy smak włoskiej mozzarelli nieobecny jak dotąd na naszym rynku.

Mozzarella produkowana jest z najwyższej jakości polskiego mleka, bez użycia konserwantów i barwników. Powstaje w procesie miarodajnego rozciągania, ugniatania masy serowej, aż do uzyskania elastycznej konsystencji ciasta.

W procesie produkcji Mozzarella zakwaszana jest podpuszczką i przechowywana w zalewie solankowej. Receptura ta oparta jest na 100-letniej włoskiej tradycji zakładów produkcyjnych. Wyróżnia ją niezwykle elastyczna i sprężysta konsystencja, biała barwa, oraz delikatny smak. Występuję w trzech formach: kula 125 g, kuleczki 10x12,5 g oraz filone 1 kg.

Dzięki swoim wyjątkowym cechom doskonale nadaje się do pizzy, lasagne, zapiekanek oraz innych dań na gorąco. Wyśmienita jest również jako zimna przekąska, np. z pomidorem.

Importer: Jansen Kaczorowski Cichocki.

Ostatnie wiadomości o firmie