1. Aktualności
  2. Polska

Frąckowiak (ZPSiH): Ser smażony musi smakować tak, jak kiedyś

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© frąckowiak (zpsih)

– Sery smażone Frąckowiak z Granowa to już od wielu lat prawdziwy wzorzec niezapomnianego smaku dzieciństwa, szczególnie mieszkańców Wielkopolski – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Grzegorz Marciniak, Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży w firmie Frąckowiak (ZPSiH). – Moda i trend na produkty z prostym i krótkim składem tylko pomagają kategorii serów smażonych, generując rosnący popyt tylko pod jednym warunkiem.

– Ser smażony musi smakować tak, jak kiedyś. Tylko wówczas konsument sięgnie po niego drugi raz mimo wyższej ceny w porównaniu do tańszych, pospolitych, lecz mało zdrowych serów topionych. Ser smażony jest produktem bardzo wrażliwym pod względem jakości i smaku a mniej wrażliwym cenowo. Klient woli zdecydować się na ser o oryginalnym smaku np. firmy Frąckowiak, ale nieco droższy, niż na tańszy, który jak twierdzi, już nie jest taki jak kiedyś... Niewątpliwie ma rację. Zawsze lepiej zjeść do ostatniego kęsa coś pysznego. Sery smażone Frąckowiak spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy – podkreśla Grzegorz Marciniak, Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży w firmie Frąckowiak (ZPSiH).