Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Sertop: Sery smażone są obiektem rosnącego zainteresowania handlu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-01-06 17:03:18

© sertop

– Naturalność to trend, który znajduje odzwierciedlenie także w branży mleczarskiej – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Polacy wracają do swoich korzeni i coraz bardziej doceniają dobrą, polską żywność. Największą popularnością cieszą się produkty mocno związane z tradycją, takie jak sery smażone, które od wieków były wytwarzane przez śląskie i wielkopolskie gospodynie, które miały swoje własne, sekretne przepisy ich wykonania.

– To właśnie prozdrowotny trend i powrót do naturalności sprawiają, że produkty te są chętnie kupowane przez konsumentów. Przekłada się to na wzrostową tendencję ich sprzedaży, nie tylko lokalnie, ale także w innych rejonach naszego kraju. Można powiedzieć, że sery smażone z impetem wchodzą do nowoczesnych sieci handlowych, zmotywowanych do ich zakupu preferencjami samych konsumentów. Niebagatelne znaczenie na sprzedaż tych produktów ma także duże zainteresowanie nimi samych handlowców, którzy starają się wprowadzać regionalne produkty na sklepowe półki – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.

– Przykładem produktu, który odniósł ogromny sukces zarówno wśród konsumentów indywidualnych, jak i tych z branży HoReCa, jest Hauskyzja „Ślōnski Maszket”– ser smażony z kminkiem, mocno wpisujący się w śląską tradycję. Wyprodukowany z polskiego surowca, wolny od GMO jest doceniany nawet przez najwybredniejszych koneserów dobrego smaku. O jego popularności z pewnością zdecydował dodatek kminku, tak bardzo uwielbiany przez Polaków. Nasi konsumenci są bowiem przywiązani do dodatków charakterystycznych dla polskiej kuchni, co sprawia, że o wyborze produktu, decyduje często właśnie znany, rodzimy smak. To właśnie dlatego nasze sery smażone często produkujemy w wersji limitowanej z dodatkiem typowo polskich dodatków takich jak: koperek, pieprz lub modna ostatnio czarnuszka – wskazuje nasza rozmówczyni.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25