Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Zapiekane papryczki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-12-10 11:30:06

© wieluń (sdm)

Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja. Można je także zabrać do pracy lub szkoły , bo nawet na zimno będzie to smaczny i zdrowy lunch. Sprawdzony przepis, z wykorzystaniem twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, znajdziecie na blogu Szczypta Smaq.

Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części. Aby przygotować puree z dyni przekrój dynie na pół, usuń gniazda nasienne, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz skórą do góry ok. 30 minut w 190oC. Po wystudzeniu usuń skórę i zmiksuj blenderem. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem Mój Ulubiony, dopraw do smaku, napełnij farszem papryki.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170oC na 90 minut.

Składniki:
- 5 papryk
- 250 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
- 100 g puree z dyni
- 200 g mozzarelli z zalewy
- 50 g tartego parmezanu
- 3 jajka
- 1/2 szklanki posiekanych ziół (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwia, męta itp.)
- sól, czarny pieprz, mielone chili do smaku

• czas przygotowania: 10 minut + 90 minut
• pieczenie: 170oC
• porcje: 5

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25