Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Eksel 2: Sery smażone rosną dzięki wizerunkowi produktu naturalnego i lokalnego specjału

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-12-07 22:27:03

© eksel 2

– Sery smażone na dobre zagościły na stołach polskich konsumentów. Tegoroczny wzrost sprzedaży jest dowodem powrotu Polaków do wyrobów naturalnych i niskoprzetworzonych oraz wzrostu świadomości dotyczącej wagi zdrowego żywienia – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Monika Główczewska, Kierownik Działu Handlowego w firmie Eksel 2 Włodzimierz Grzywiński (PW PHU).

– Mimo, że sery smażone są naszym flagowym wyrobem od prawie trzydziestu lat, coraz częściej kontaktują się z naszą firmą klienci indywidualni, którzy mieli okazję spróbować naszych wyrobów jako specjałów lokalnych, podczas podróży lub odwiedzin u bliskich. Klienci ci pytając o dostępność naszych serów w rejonie ich zamieszkania są dla nas dowodem na sens kultywowania tradycji regionalnych oraz motorem do działania. Staramy się, za pośrednictwem Kupców, dotrzeć do nich z ofertą – opowiada nasza rozmówczyni.

– Obserwowanym przez nas, ciekawym zjawiskiem jest wyraźna różnica gustów smakowych w poszczególnych regionach Polski. Jednak przy różnorodnej ofercie kilku producentów serów smażonych obecnych na rynku od kilkudziesięciu lat, Klienci z pewnością każdego dnia odnajdują swój ulubiony smak oraz mają możliwość urozmaicenia swoich zakupów w kategorii serów – dodaje Monika Główczewska, Kierownik Działu Handlowego w firmie Eksel 2 Włodzimierz Grzywiński (PW PHU).

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25