1. Aktualności
  2. Polska

North Coast: Nowy brand Mozzarelli

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Firma North Coast od kilkunastu lat produkuje w mleczarni w Rzepinie mozzarellę kulkę w zalewie solankowej, tradycja ta została wzmocniona w 2014 r. po przejęciu North Coast przez włoski koncern serowarski Nuova Castelli, który wniósł dodatkowy „know how, który pozwolił poszerzyć oferowaną gamę produktów o mozzarellę w wersji light i bez laktozy o gramaturze 125 g.

W tym roku koncern Castelli zdecydował się na firmowanie swoim logo Mozzarelli produkowanej w Rzepinie. Opakowania zostały odświeżone i swoją kolorystyką nawiązują do ogólnie przyjętych zasad oznaczania mozzarelli: klasyczna – kolor błękitny; light o obniżonej zawartości tłuszczu – kolor jasnoniebieski; bez laktozy – kolor różowy.

Ostatnie wiadomości o firmie