1. Aktualności
  2. Polska

Łowicz (OSM): Sery wytwarzane technologią mieszaną pozostają bardzo popularne

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© łowicz (osm)

– Ser Salami to produkt, który zawsze znajdzie nabywcę bez względu na to, w jakiej formie jest sprzedawany – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Joanna Kołodyńska, Kierownik Działu Marketingu w Łowicz (OSM). – To jeden z najbardziej popularnych typów sera, bardzo lubiany ze względu na swój lekko pikantny smak i zwartą, sprężystą konsystencję.

– Ser Tylżycki jest nieco bardziej miękki, ma dużą ilość małych oczek, przyjemny, lekko słony smak. W strukturze sprzedaży od lat największym powodzeniem cieszą się sery holenderskie, jednak sery wytwarzane technologią mieszaną, zwłaszcza Salami nie zostają daleko w tyle – charakteryzuje oba sery Joanna Kołodyńska.– Sery dojrzewające to doskonałe źródło białka i wapnia. Powinny być obecne w codziennej diecie. Łowickie sery dojrzewające są pakowane w nowe, odświeżone graficznie opakowania. Dbamy o to, aby opakowanie było spójne z wizerunkiem firmy, łatwo rozpoznawalne na tle półki, zachęcające do zakupu i konsumpcji. W środku natomiast gwarantujemy wysokiej jakości produkt o niewątpliwych walorach smakowych i odżywczych – podkreśla Kierownik Działu Marketingu w Łowicz (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie