1. Aktualności
  2. Polska

Włoszczowa (OSM) kończy inwestycję w Pawłowicach

Źródło: Włoszczowa (OSM)
Autor: Janusz Górski
© włoszczowa (osm)

Lipiec tego roku to ważna data w kalendarzu inwestycyjnym mleczarni Włoszczowa (OSM). W zakładzie mleczarskim w Pawłowicach należącym do mleczarni Włoszczowa zakończono proces inwestycyjny rozpoczęty w połowie 2017 roku. Zakład ten wytwarza sery twarogowe od 2008 roku. W miarę upływu czasu zwiększał moce produkcyjne. Skokowa zmiana nastąpiła w 2014 roku, kiedy zakupiono nową linię, która w 2015 roku osiągnęła maksymalne wykorzystanie mocy.

Dzięki obecnie zakończonej inwestycji moce przetwórcze wzrosły o 100%. Powstała nowa hala produkcyjna oraz magazyn wyrobów gotowych. W przeciągu 3 miesięcy nowe moce mają być maksymalnie wykorzystane. W planach jest uruchomienie dodatkowej linii. Obecny rozwój zakładu jest możliwy dzięki położeniu w pobliżu dużych gospodarstw rolnych, które produkują wysokiej klasy surowiec oraz pozyskiwaniu nowych dostawców z woj. śląskiego. Zakład wytwarza twarogi o masie 1 kg i 400 g. Stała masa, dobra konsystencja, lepsze pakowanie daje również większe możliwości eksportowania towaru.Zakład zatrudnia 25 osób.

Ostatnie wiadomości o firmie