1. Aktualności
  2. Polska

Piaski (OSM): Sprzedaż jogurtów greckich jest aktualnie na bardzo dobrym poziomie.

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© piaski (osm)

– Konsumenci coraz świadomiej wybierają produkty i najchętniej sięgają po te, które poza doskonałym smakiem są korzystne dla ich zdrowia i posiadają wiele cennych składników odżywczych – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Mirosław Domański, Prezes Zarządu w Piaski (OSM). – Jogurty naturalne, jako źródło licznych składników odżywczych to dla wielu osób coraz częściej obowiązkowa pozycja w każdym jadłospisie. Mleczarnia Piaski (OSM) oferuje konsumentom produkty bez dodatku konserwantów i ulepszaczy. Nasze jogurty to gwarancja najwyższej jakości, doskonałego smaku oraz cennych właściwości prozdrowotnych. Dzieje się tak za sprawą połączenia długoletniej tradycji z dokładną analizą współczesnych trendów konsumenckich, dzięki którym na bieżąco odpowiadamy na stale zmieniające się potrzeby konsumentów.

– Sprzedaż jogurtów greckich jest aktualnie na bardzo dobrym poziomie. Niewątpliwie jednym z czynników jest aktualnie panująca moda na zdrową żywność. W odpowiedzi na ten trend mleczarnia Piaski (OSM) wprowadziła do swojej oferty jogurt grecki o obniżonej zawartości tłuszczu 4%, który dzięki dużej ilości łatwo przyswajalnego białka, wpływa na przyspieszenie procesów metabolicznych. Produkt jest także alternatywą dla kalorycznych sosów i majonezu. Z powodzeniem może być stosowany przez osoby, które ze względu na swój stan zdrowia kładą nacisk na ograniczenie tłustych, ciężkostrawnych posiłków. Zawarte w jogurcie greckim żywe kultury bakterii mają korzystny wpływ na przewód pokarmowy, a jego spożywanie wzmacnia układ kostny oraz zapobiega osteoporozie. Jogurt jest również źródłem wapnia i fosforu, które wpływają pozytywnie na stan kości i zębów – podkreśla nasz rozmówca. – Dzięki starannie dopracowanej recepturze jogurt grecki z mleczarni Piaski (OSM) charakteryzuje się najwyższą jakością oraz niepowtarzalnym smakiem. Zastosowanie tradycyjnych metod produkcji sprawia, że jogurt nie tylko zachowuje swoje naturalne, prozdrowotne właściwości i konsystencję, ale również nie zawiera substancji konserwujących. Produkt ma także szerokie zastosowanie w kuchni. Klienci doceniają jego gęstą, kremową konsystencję oraz charakterystyczny, kwaskowy smak, stosując jogurt jako dodatek do różnych sałatek, wypieków, deserów, jak również dipów. Jogurty typu greckiego są również bardzo często kupowane nie tylko w celach spożywczych. Kobiety sięgają po produkt ze względu na jego właściwości kosmetyczne. Jogurt grecki doskonale sprawdza się jako naturalny kosmetyk do codziennej pielęgnacji włosów i skóry – dodaje Mirosław Domański.– Mleczarnia Piaski (OSM) posiada w swojej ofercie jogurt naturalny typu greckiego bez laktozy, który znakomicie sprawdza się jako dodatek zarówno do dań mięsnych, jak i deserów. Dzięki delikatnej, kremowej konsystencji doskonale nadaje się do przyrządzania różnych potraw. Znakomicie komponuje się także z warzywami, wzbogacając smak sałatek oraz surówek – mówi Mirosław Domański, Prezes Zarządu w Piaski (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie