1. Aktualności
  2. Polska

Łowicz (OSM): Mamy szeroką gamę serów sałatkowych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© łowicz (osm)

– Ładna pogoda za oknem zachęca do częstszych spotkań w gronie przyjaciół, do wspólnych posiłków, ale jednocześnie budzi w nas chęć do aktywnego spędzania czasu na świeżym powietrzu – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Joanna Kołodyńska Kierownik Działu Marketingu w Łowicz (OSM). – Wiosną chętniej jemy lekkie posiłki, bardziej zwracamy uwagę na kaloryczność potraw. To idealny moment na sałatki, warzywa pod różnymi postaciami, a do warzyw niezbędnym dodatkiem jest ser sałatkowy. Pozwala na lepsze zbilansowanie posiłku, dostarcza wapnia i białka, zawarty w nim tłuszcz jest niezbędny do wchłaniania się wielu witamin z warzyw i owoców. Sery sałatkowe typu śródziemnomorskiego to doskonały dodatek nie tylko do świeżych warzyw i sałat, ale również doskonale podkreśla smak warzyw i mięs grillowanych. Można go również dodawać do posiłków na ciepło takich jak sosy, grzanki, warzywa z patelni.


– W ofercie Łowicz (OSM) mamy szeroką gamę serów sałatkowych pod wspólnym brandem Fellada. Klasyczny ser w porcji 200 g w wersji o zawartości tłuszczu 45% i w wersji light, ser sałatkowy w kostkach w pojemniku z wygodnym koszyczkiem do odsączania – w zalewie solankowej lub w zalewie z bazylia i oregano. Dostępne są również wersje smakowe – ser w kostkach z oliwkami i czosnkiem, z suszonymi pomidorami oraz z chilli. Absolutną nowością w tym sezonie jest ser Fellada w kubeczku. Produkowany metodą mikrobiologiczną, bez substancji konserwujących i zagęszczających. Delikatnego smaku i aromatu nabiera wyłącznie w wyniku działania drobnoustrojów serowarskich. Zawiera żywe kultury bakterii. Zapakowany w wygodny kubeczek z wieczkiem wielokrotnego użytku jest wygodny w użyciu, dobrze też się przechowuje. Fellada to nieodzowny dodatek do wiosennych i letnich posiłków – dodaje Joanna Kołodyńska Kierownik Działu Marketingu w Łowicz (OSM).