1. Aktualności
  2. Polska

Lazur Złocisty z nagrodą Food Show Star

Źródło: Lazur (SM)
Autor: Janusz Górski
© lazur (sm)

Lazur Złocisty został wyróżniony tytułem Najlepszy Produkt dla Sektora HoReCa w konkursie Food Show Star. Nagroda została wręczona 12 marca br., podczas uroczystej gali, będącej finałem drugiego dnia trwania Food Show – największych targów dedykowanych dla branży hotelarsko-gastronomicznej.
Do konkursu zaproszeni zostali najwięksi producenci i dostawcy żywności, spośród których jury wybrało i nagrodziło wąskie grono najlepszych. Prestiż wyróżnienia podnosi fakt, że kapitułę konkursową tworzą uznani szefowie kuchni i przedstawiciele mediów.


Nagroda Najlepszy Produkt dla Sektora HoReCa, którą otrzymała linia serów pleśniowych Lazur Złocisty, utwierdza nas w przekonaniu, że dbałość o najwyższą jakość produktu i nasze przywiązanie do wypracowanej ponad pół wieku temu receptury ma sens i znajduje uznanie nawet u profesjonalistów – mówi Krzysztof Wróblewski, Wiceprezes ds. Handlu i Marketingu firmy Lazur.
Lazur Złocisty wyróżnia się wyjątkowym, złotawym kolorem i słodkawym, lekko mlecznym smakiem ze zdecydowaną nutą orzechów. Wyraźnie podkreśla walory mięs i warzyw, a sosom i zupom nadaje subtelną kremowość.
Przyznając tytuł Najlepszego Produktu dla serów pleśniowym Lazur Złocisty, kapituła podkreśliła ich walory prozdrowotne. Ser z linii Lazur Złocisty wzbogacone są bowiem o aktywne probiotyczne bakterie LA-5®, mające korzystny wpływ na organizm człowieka. W ocenie jury równie istotne jest rodzime, lokalne pochodzenie mleka, z którego są wytwarzane oraz ich dostosowanie do potrzeb klientów z sektora HoReCa. Złocisty dostępny jest w zróżnicowanych gramaturach i formach, które spełniają indywidualne oczekiwania i potrzeby profesjonalnych kucharzy: główce, bloku, plastrach, porcjach, wiórkach oraz w zalewie olejowej.