1. Aktualności
  2. Polska

Piaski (OSM): Konsumenci są ostrożniejsi w zakupach masła

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© piaski (osm)

– Na rynku dostępnych jest wiele produktów masłopodobnych, które poza nazwą nie mają z masłem nic wspólnego – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Andrzej Grochoła, Kierownik Marketingu w Piaski (OSM). – Prawdziwe, tradycyjne masło nie może bowiem zawierać mniej niż 82% tłuszczu mlecznego. Ponadto w jego składzie nie znajdziemy żadnych dodatków chemicznych.

– Istnieją bardzo sztywne regulacje prawne, które wyraźnie określają, jakie produkty zaliczają się do masła, a jakie nie i wszyscy producenci muszą się do nich stosować, np. wykorzystując odpowiednie etykietowanie i nazewnictwo, aby nie wprowadzać konsumentów w błąd, którzy z kolei są coraz bardziej uważni i ostrożni w swoich decyzjach zakupowych. W przypadku żywności konsumenci starają się sięgać tylko po sprawdzone, wartościowe i wysokiej jakości produkty – podkreśla Andrzej Grochoła.– Większość konsumentów stosuje masło do smarowania pieczywa, a ich wybór określonego produktu podyktowany jest nie tylko ceną, ale też walorami smakowymi oraz jego składem. Najchętniej wybierają produkty w 100% naturalne, bez sztucznych dodatków.– Mleczarnia Piaski (OSM) posiada w swojej ofercie tradycyjne, naturalne Masło Ekstra o zawartości tłuszczu 82%, które jest cenione przez konsumentów ze względu na znakomite walory smakowe oraz wysoką wartość odżywczą. Nie zawiera ono żadnych konserwantów i ulepszaczy. Jest źródłem witamin A, D i E, naturalnie rozpuszczalnych w tłuszczach. Produkt doskonale sprawdza się w kuchni. Może być stosowany zarówno do smarowania pieczywa, smażenia, jak i dodatek do wypieków. Masło Ekstra Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach dostępne jest w kostce 200 g – podsumowuje Andrzej Grochoła, Kierownik Marketingu w Piaski (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie