1. Aktualności
  2. Polska

Grupa Mlekovita: Mega Herkules mleko w proszku odtłuszczone bez laktozy 500 g

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Mleko w proszku to produkt, który dość często znajduje zastosowanie w polskiej kuchni. To sprawdzony dodatek do wielu wypieków i słodkich deserów, którym dodaje smaku i wartości odżywczych oraz ułatwia ich przygotowanie. Dzięki pracy wkładanej w rozwój bazy produktowej, Mlekovita może zaoferować absolutną nowość w tym asortymencie: mleko w proszku odtłuszczone bez laktozy.
Przeznaczone jest do bezpośredniego spożycia po rozpuszczeniu, jako składnik koktajli, gorących napojów (takich jak kawa lub kakao), deserów i wypieków oraz jako półprodukt w przemyśle spożywczym do produkcji np. lodów lub wyrobów cukierniczych.


Można je także zabrać w podróż i przygotować w każdej chwili. Zawiera cenne dla zdrowia składniki odżywcze: pełnowartościowe białko, które m.in. przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, a także jest cennym źródło wapnia niezbędnego dla mocnych kości i zdrowych zębów.
Polecane dla osób dorosłych i dzieci powyżej 12 miesiąca życia, a szczególnie osobom dbającym o linię (Mega Herkules to mleko w proszku odtłuszczone) i prowadzących aktywny tryb życia (ze względu na wysoką zawartość białka: aż 34 g w 100 g produktu).
Dostępne w najpopularniejszej na rynku gramaturze 500 g, w fioletowej szacie graficznej – charakterystycznej dla produktów bez laktozy z Mlekovity (Mega Herkules nie zawiera laktozy: <0,1 g w 100 g produktu).