1. Aktualności
  2. Polska

Milk Trade Polska: Serek kremowy bez laktozy Milkeffekt

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Serek kremowy bez laktozy Milkeffekt, to serek wyprodukowany w prowincji Galicja w północnej Hiszpanii, gdzie łąki są wzbogacone o wyjątkowe zioła, co sprawia że mleko ma wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Serek ten to pełnowartościowa i uniwersalna przekąska nadająca się do bezpośredniego spożycia, a także można ją wykorzystać w przygotowaniu szczególnych potraw dla całej rodziny. Produkt powstał z myślą o osobach cierpiących na nietolerancję laktozy – istotne jest, że specjalny proces produkcji pozwala na usunięcie laktozy, nie wpływając tym samym na właściwości serka.


Dzięki wygodnemu opakowaniu możemy go zabrać do pracy, szkoły lub na weekendowy wyjazd za miasto. Nowy serek jest bardzo sycący i świetnie komponuje się np. z owocami, dżemami, młodymi warzywami lub ziołami; stanowi ciekawy dodatek do sałatek oraz deserów. Nadaje się do sosów a nawet do pieczenia sernika. Jako produkt niskoprzetworzony, jest zdrową przekąską, po którą możemy sięgnąć bez wyrzutów sumienia. To doskonałe uzupełnienie codziennego jadłospisu.
Produkt w opakowaniu 150 g.