Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Piaski (OSM): Produkcja bez ulepszaczy i konserwantów jest podstawą naszej produkcji twarogów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-01-06 15:45:20

© piaski (osm)

– Twarogi cieszą się wśród konsumentów dużą popularnością, ze względu na swoje wysokie walory odżywcze i smakowe – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Mirosław Domański, Prezes Zarządu w Piaski (OSM). – Twaróg jest źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz witamin. Nic dziwnego, że stanowi on idealne uzupełnienie codziennej zbilansowanej diety zarówno dzieci jak i dorosłych. Klienci chętnie sięgają po twarogi wytwarzane tradycyjnie z wysokiej jakości mleka, bez zawartości konserwantów oraz ulepszaczy. Dużą uwagę przywiązują także do opakowania produktów, żeby poza funkcją ochronną było funkcjonalne i ułatwiało przechowywanie i użytkowanie produktu – podkreśla nasza rozmówca.

– Mleczarnia Piaski (OSM) specjalizuje się w produkcji twarogów, które stanowią aż 60% całego asortymentu. Wytwarzamy twarogi śmietankowe, tłuste, półtłuste i chude w różnych formach opakowań m.in. w pergaminie lub pakowane w próżni. Nasze twarogi są produkowane z wysokiej jakości surowca, pochodzącego z najlepszych, sprawdzonych gospodarstw. Posiadają wysokie walory smakowe i odżywcze. Nie zawierają sztucznych substancji konserwujących. Produkowane są wyłącznie na bazie naturalnych surowców, dzięki czemu są bogactwem wielu składników odżywczych – wylicza Prezes spółdzielni Piaski (OSM).
– Sztandarowym produktem w naszej ofercie jest wielokrotnie nagradzany Twaróg Śmietankowy Premium, który zachwyca delikatnym smakiem i swoją lekką, kremową konsystencją. Znakomicie sprawdza się w kuchni podczas wypieków, jak również jako idealny dodatek do naleśników, ciast, past i dipów – dodaje Mirosław Domański, Prezes Zarządu.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25