1. Aktualności
  2. Polska

Mój Ulubiony i świąteczne inspiracje Lary Gessler

Źródło: Agencja Premio
Autor: Monika Czaplicka
© wieluń sdm
© wieluń sdm

Świąteczne warsztaty kulinarne to doskonały sposób na poczucie klimatu nadchodzących świąt. Z tej okazji marka Mój Ulubiony zaprosiła dziennikarzy do warszawskiej Hali Koszyki, gdzie w gościnnych wnętrzach Comfort Food Studio mieli okazję przygotować pyszne wypieki oraz desery na bazie twarożku Mój Ulubiony.
Autorką przepisów oraz prowadzącą spotkanie była Lara Gessler – doświadczony cukiernik i współwłaścicielka restauracji U Fukiera oraz Słodki Słony. Wśród przygotowanych deserów nie zabrakło klasycznego sernika na kruchym spodzie i świątecznej bezy, a dla miłośników oryginalnych smaków Lara zaproponowała mus z białej czekolady z prażonych pestek słonecznika z sosem z solonego karmelu.
Na zdjęciu od lewej: Marta Karońska, Dział Obsługi Rynku w Wieluń (SDM); Bogdan Woźniak, Wiceprezes ds. Handlu w Wieluń (SDM); Lara Gessler oraz Elżbieta Sławniewicz, Dział Obsługi Rynku w Wieluń (SDM).