Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Sertop wprowadził masło klarowane

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-09-22 08:48:43

Masło klarowane (inaczej masło Ghee) to najnowszy produkt tyskiego producenta serków topionych, który jest nieodłącznym elementem zdrowej kuchni. Dzięki odpowiedniej metodzie wytwarzania produkt ten znajduje wszechstronne zastosowanie: idealnie nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach, przygotowywania warzyw, zup, sosów, a także domowych wypieków, które z jego udziałem mają niepowtarzalny maślano-orzechowy smak.

Zaletą masła klarowanego jest fakt, iż sprawdza się on doskonale w przypadku osób wrażliwych na mleko krowie, nietolerujących laktozy i kazeiny. Podczas klarowania zostają bowiem oddzielone białka i inne substancje od tłuszczu mlecznego, przez co produkt staje się bezpieczny dla alergików.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25