Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Paluszki serowe Produktem Mlecznym Roku 2017

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-05-19 18:23:23

Mlekovita to zdecydowany lider w każdym aspekcie swojej działalności. Podczas X Euroforum Polskiego Mleczarstwa rozstrzygnięta została XXV Krajowa Ocena Serów i Twarogów oraz finał XI edycji konkursu Produkt Mleczny Roku 2017, w którym zwyciężyła nowość z Mlekovity: paluszki serowe.

Paluszki serowe to nowość w asortymencie Mlekovity – pierwszy taki polski produkt na rynku. Ten ser dostępny jest w trzech wariantach: paluszków serowych MiaMu, paluszków serowych z czarnuszką oraz paluszków serowych z serem wędzonym. Ten ser w postaci pojedynczo pakowanych paluszków stanowi znakomitą przekąskę dla konsumentów w każdym wieku, na każdą porę dnia i okazję. Osobne pakowanie każdej porcji jest nie tylko gwarancją długotrwałej świeżości, ale również wygody.
Paluszki serowe wpisują się w trendy związane ze zdrowym odżywianiem: nie zawierają konserwantów i glutenu. To produkt o wysokiej wartości odżywczej. Stanowi bogate źródło naturalnego, pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, które jest budulcem tkanek i źródłem energii. Paluszki serowe charakteryzują się również wysoką zawartością wapnia, niezbędnego dla mocnych kości i zdrowych zębów. Ponadto paluszki serowe z czarnuszką zyskują prozdrowotne własności tego ziarna, którego zalety znano już w starożytności. Nasiona czarnuszki posiadają bowiem ponad 100 aktywnych substancji – związków biologicznie aktywnych, dzięki którym czarnuszka charakteryzuje się m.in.: silnym działaniem antybakteryjnym, antywirusowym i antygrzybicznym, zyskuje właściwości antyzapalne, antyoksydacyjne, przeciwbólowe, pomaga redukować nadciśnienie, regulować poziom cukru we krwi, a zawarte w niej związki wzmacniają układ odpornościowy, przeciwdziałają tworzeniu się kamieni nerkowych czy też chronią przed uszkodzeniami wątrobę i nerki.
Uhonorowanie paluszków serowych tytułem Produktu Mlecznego Roku 2017 jest znakomitym potwierdzeniem doskonałej jakości wyrobów marki Mlekovita już od momentu pojawienia się na rynku.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25