Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Piaski (OSM): Jogurt naturalny typ grecki o obniżonej zawartości tłuszczu

Dodano: 2017-05-08 08:03:50

W odpowiedzi na obecne trendy konsumenckie spółdzielnie Piaski (OSM) poszerzyła swoją ofertę o nowy produkt – Jogurt naturalny typ grecki o obniżonej zawartości tłuszczu.
Jogurt grecki o zawartości tłuszczu 4% jest bogatym źródłem białka, wapnia i wielu innych składników odżywczych. W swoim składzie zawiera wiele cennych bakterii probiotycznych, które mają korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

To idealna propozycja dla osób, którym zależy na utrzymaniu szczupłej sylwetki. Jogurt ten reguluje funkcjonowanie układu pokarmowego, pozytywnie wpływa na procesy metabolicznie, pomagając zachować dobrą kondycję fizyczną i doskonałe samopoczucie. Jogurt nie zawiera konserwantów i ulepszaczy, dlatego stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety zarówno dzieci, jak i dorosłych. Zalecany jest również osobom, które ze względu na swój stan zdrowia powinny ograniczać jedzenie tłustych, ciężkostrawnych posiłków. Codzienne sięganie po jogurt grecki wzmocni odporność organizmu, chroniąc go przed przeziębieniem i infekcjami wirusowymi.
Produkt jest doskonałą alternatywą dla kalorycznych sosów i majonezu. Z powodzeniem może być stosowany do przygotowania różnych dietetycznych potraw.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25