Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Solan ser typu Bałkańskiego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-05-15 08:05:37

Solan ser typu Bałkańskiego, to dojrzewający ser w zalewie kwaśno-słonej serwatki.
Ceniony jest za oryginalny wyrazisty smak. Wytwarza się go z mleka krowiego, zgodnie z recepturą stosowaną tradycyjnie w krajach basenu Morza Śródziemnomorskiego.
Charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą, wysoką przyswajalnością składników i możliwością długotrwałego przechowywania.

Dojrzały, kruchy ser Solan dodany do sałatki nie rozpływa się w soku z warzyw. Zachowuje strukturę i kształty nadane w krojeniu. Polecany jest do bezpośredniego spożycia oraz do zapiekanek, koreczków i smacznych przekąsek.
Opakowanie jednostkowe: kubek 200 g, 230 g lub 400 g.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25