1. Aktualności
  2. Polska

Sertop rusza z blogiem kulinarnym

Źródło: Sertop
Autor: Janusz Górski

Tyski producent serków topionych uruchomi wkrótce blog kulinarny, z ciekawymi przepisami wykorzystującymi serki topione w kuchni.

– Większość konsumentów utożsamia produkty wyłącznie ze śniadaniowym menu. Chcemy pokazać, że serki topione są uniwersalne i doskonale zastępują w kuchni masło, śmietanę i tradycyjny żółty ser, co sprawia, że są idealne do zabielania zup, przygotowywania różnego rodzaju sosów, a nawet polew do ciast i ciasteczek. Ze względu na wysoką zawartość białka, serki stanowią także uzupełnienie różnego rodzaju sałatek: zarówno tych owocowych, jak i warzywnych oraz zapiekanek, pizzy, kasz oraz mięs – mówi Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem Sertop.