Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Kulinaria: Lactima – Cytrynowe muffinki z serową pianką

Źródło: FlyPR   Dodano: 2016-04-25 09:33:43

© flypr

Sposób przygotowania: ciasto
Przygotuj dwie miski (na składniki mokre i suche). Do jednej wlej olej, mleko i sok z cytryny i wbij jajka. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Do drugiej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz startą skórkę z cytryny, całość wymieszaj. Składniki suche wsyp do masy jajecznej i ponownie dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do papierowych papilotek na 2/3 wysokości, a następnie wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 20 minut.

Sposób przygotowania: pianka
Śmietankę ubij na sztywno. Wsyp cukier puder i dodaj serek. Dokładnie połącz składniki.
Muffinki udekoruj serową pianką.
Smacznego!
Składniki ciasta (około 10 sztuk):
• 3/4 szklanki cukru
• 1 szklanka mleka
• 1/4 szklanki oleju
• 2 jajka
• 2 szklanki mąki
• 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
• sok z 1 cytryny
• skórka z 1 cytryny
Składniki pianki :
• 150 ml śmietanki 30%
• 100 g serka Cremetta marki Lactima
• 1 łyżka cukru pudru

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25