Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Kulinaria: Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima

Źródło: Lactima   Dodano: 2016-03-21 09:34:51

© Lactima

Firma Lactima proponuje świąteczny przepis na jajka faszerowane serkiem Cremetta.
Składniki farszu:
• 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
• 4 jajka
• łyżka majonezu
• sól
• pieprz
• do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki .
Smacznego!

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25