Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

USA: Arla Foods i jej marka Castello wchodzą na scenę filmową

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2015-10-08 12:56:46

© creative commons attribution
© creative commons attribution

Marka serowa premium Castello rozpocznie swoją globalną kampanię wraz z filmem „Burnt” (Spalony), w którym pierwszoplanowe role zagrają Bradley Cooper i Sienna Miller, a w pozostałych rolach wystąpi Emma Thompson. Film wejdzie na ekrany w październiku. Obecność sera marki Castello jest możliwa dzięki umowie producenta sera oraz studia filmowego Weinstein Company.
Bradley Cooper gra w nim szefa kuchni Adama Jonesa, który aspiruje do uzyskania trzeciej gwiazdki Michelin w swojej nowej restauracji.

Dla marki Castello udział w filmie ma wesprzeć sprzedaż w Stanach Zjednoczonych, Australii i Skandynawii. Promocja sera będzie połączona z promocją filmu. To największa akcja promocyjna Arla Foods w USA – mówi Francesco Leone, Wiceprezes, odpowiedzialny za markę Castello w Arla Foods.
Obecnie sery Castrello są sprzedawane w 80 krajach świata, a najwięcej sprzedaje się ich w Niemczech, Skandynawii i USA. Kampania obejmie kontynent północnoamerykański, Europę, Azję i Bliski Wschód.
Ser Castello p oraz pierwszy wyprodukowano w Danii w 1893 roku. Produkowany jest w Danii, Szwecji i Niemczech. Najlepiej sprzedają się Castello Creamy Blue, Castello Höhlenkäse, Castello Danish Blue, kremowe serki dekortowane Castello z ananasem, dalej Castello Havarti, Castello Cheddar i Castello Creamy White.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25