1. Aktualności
  2. Świat

Hochland na Festiwalu Serów i Twarogów!

Źródło: Hochland Polska
Autor: Janusz Górski
© hochland polska
© hochland polska

We wrześniu w Olsztynie odbyła się trzecia edycja Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa, w którym firma Hochland Polska zdobyła aż cztery nagrody!
Uczestnicy festiwalu mogli spróbować różnych dań przygotowanych z serów Hochland przez zawodowego kucharza, a także spróbować swoich sił w dojeniu krowy – zabawa była wyśmienita! W konkursach na Serowego i Twarogowego Króla, Hit Twarogowy i Serowy firma Hochland Polska odniosła sukces, zdobywając aż cztery nagrody, po jednej w każdej z kategorii.


Twarogowym Królem – Nagrodę Konsumentów w kategorii twarogi produkowane z zastosowaniem nowoczesnych technik produkcyjnych - zdobył zestaw puszystych serków twarogowych Almette. Z kolei Serowym Królem - Nagrodę Konsumentów w kategorii serów z porostem pleśni zdobyły sery pleśniowe Hochland camembert i brie. Kolejną nagrodę - Hit Serowy, przyznawany przez Rektora Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie i Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich otrzymały sery topione Hochland z linii fit, ser topiony Hochland Mix Fit w krążkach i Hochland Fit Gouda w plastrach. I wreszcie Hitem Twarogowym, nagrodę przyznawaną także przez Rektora Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie i Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich uzyskał Hochland Twarogowy w plastrach, Domowe Smaki naturalny oraz z przyprawami.
W ramach wystawy fotograficznej Laboratorium Sera i Twarogu uczestnicy mogli wziąć udział w wystawie unikanych zdjęć wykonanych w fabrykach Hochland Polska. Wystawa spotkała się z dużym zainteresowaniem. Organizatorem Festiwalu była Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością, Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie. W ciągu 2 dni festiwalowych przewinęło się ponad 7 tysięcy osób!