Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Hochland Polska: Finał kulinarnych zmagań w ramach konkursu „A jak Ciebie inspiruje Almette”

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2014-12-18 12:49:00

© hochland polska
© hochland polska

Grupa blogerów kulinarnych została zaproszona do współtworzenia przepisów z wykorzystaniem puszystego sera Almette w ramach zorganizowanego konkursu.
Etap pierwszy to było standardowe nadsyłanie zgłoszeń (przepis + zdjęcie). 85 autorów topowych blogów kulinarnych o łącznym zasięgu 1,569,500 użytkowników przesłało 251 przepisów na dania z Almette, jednocześnie umieszczając je na swoich blogach.

W półfinale wyłoniono 10 blogerów. Drugim etapem był event i finałowa walka w stylu TopChef, gdzie pod okiem mistrza kuchni - Davida Gaboriaud - 10 finalistów walczyło o pieniądze i sławę - wprowadzenie zwycięskiego dania do menu restauracji.
Na finał konkursu do warszawskiego studia „Cook up” finaliści przyjechali z całej Polski z pomocnikami i rodzinami. Na przygotowanie finałowego dania mieli 60 minut, a do dyspozycji serki Almette i wiele innych produktów, jak jarmuż, kolorowe marchewki, pasternak czy ryby.
Uczestnicy wykorzystali 100 opakowań serka Almette.
Najlepsza okazała się Iwona Orzechowska - Zeidler z bloga Qchenne Wariacje (Smakowity Blog Kulinarny), która przygotowała pyszną zupę krem z dyni z ziołowym pesto i tortellini z Almette.
Finałowe, nagrodzone danie było dostępne w karcie znanej warszawskiej restauracji Żurawina przez jeden miesiąc.
Więcej kulinarnych inspiracji można znaleźć na stronie www.almette.pl

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25