Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Czarnków (OSM): Tempo życia decyduje o powodzeniu jogurtów śniadaniowych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2013-10-04 11:31:04

© forum mleczarskie

– Jogurty przechodzą swoistą ewolucję wraz z naszymi zwyczajami żywieniowymi. Coraz szybsze tempo życia i zmniejszanie się ilości czasu poświęcanego na przygotowywanie posiłków, zwłaszcza śniadania przed szkołą lub pracą, powoduje że coraz większa rzesza klientów sięga po jogurty – mówi w rozmowie z Forum Mleczarskie Handel, Zofia Just, Wiceprezes Zarządu w Czarnków (OSM).

– Połączenie jogurtu z dodatkami jak np. w Czarnków (OSM) z płatkami śniadaniowymi daje szybki i jednocześnie zdrowy posiłek, zaś większe opakowanie (370 g) to propozycja dla osób nielubiących żadnych dodatków. Konsument ma do wyboru szeroką gamę jogurtów i podobnych produktów na półce nabiałowej w każdym sklepie, jednak świadomy konsument szuka produktu, który nie tylko nasyci jego głód, ale będzie też zdrowy, ponieważ jest bogatym źródłem np. wapnia, bez dodatku cukru, wspomaga układ pokarmowy – wskazuje Wieprezes Zofia Just. – Handlowcy i klienci szukają nowości i produktów, które dadzą połączenie smacznego i zdrowego produktu, zwłaszcza w okresach zwiększonej aktywności fizycznej wiosną oraz latem, kiedy kategoria jogurtów śniadaniowych znajduje większą liczbę nabywców.
– Producenci eksperymentują z różnymi mieszankami dodatkowymi jak słodkie draże, żelki, mieszanki zbóż lub posypki, jednak rynek dość szybko weryfikuje zapotrzebowania. Dalszy rozwój segmentu jogurtów śniadaniowych będzie uzależniony od zwiększającego się zapotrzebowania konsumentów i to od ich sugestii też zależne będzie pojawianie się nowych smaków bądź dodatków – podsumowuje Wiceprezes Zarządu w Czarnków (OSM).

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25