Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Sertop: Kategoria serów topionych w trendzie wzrostowym

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2013-10-03 10:46:30

© sertop

– Kategoria serów topionych jest mocna, wykazuje stały wzrost. Na rynku nadal najpopularniejszymi dostępnymi formatami są kostki oraz krążki – mówi Forum Mleczarskiemu Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem w Sertop. – Konsumenci doceniają te standardowe opakowania ze względu na praktyczną wielkość oraz wygodę w użyciu. Można powiedzieć, że pomimo wielu nowości na rynku, zarówno smakowych jak i opakowaniowych, nadal są lojalni wobec tych produktów, które lubią i znają od wielu lat.

– Na stałej liście zakupowej znajduje się takie znane smaki serków topionych jak Złoty Ementaler, Tylżycki, z szynką, ze szczypiorkiem czy z borowikami. Od wielu lat w czołówce znajduje się także serek topiony ze słonecznikiem. Ten zdrowy dodatek jest preferowany przez naszych klientów w każdej grupie wiekowej, nawet tej najmłodszej. Dużym powodzeniem cieszy się także nowa rodzina naszych serków topionych – śmietankowa. Jest ona pakowana w formie długiej kostki 100 g; w trzech wariantach smakowych: czystym bez dodatku, ziołowym z czosnkiem oraz z kolorowym pieprzem – wskazuje Aneta Będkowska z Sertopu.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij