1. Aktualności
  2. Polska

Masmal: Lato sprzyja sprzedaży kefirów i maślanek

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© masmal

– Jako firma dołączyliśmy do grupy producentów kefiru i maślanki stosunkowo niedawno, bo w zeszłym roku – mówi w rozmowie z Forum Mleczarskie Handel Szymon Rybczyński, Prezes Zarządu w Masmal. – To była trudna decyzja, ale patrząc z perspektywy czasu trafna. Czas letni sprzyja wzrostowi spożycia tych naprawdę zdrowych produktów. Uważam, że świadomość walorów, jakie niesie ich spożywanie dla każdego człowieka jest z roku na rok większa. Jednak ich sezonowość to naprawdę duże wyzwanie. Widać jak na dłoni, ile jeszcze pozostało do zrobienia w kwestii ich spopularyzowania. Dlatego poprzez udział w licznych promocjach, degustacjach i konkursach staramy się dotrzeć do jak największej liczby klientów.


– Dokonaliśmy też kilku zmian. Po pierwsze ulepszyliśmy jeszcze bardziej receptury naszych maślanek i kefirów. Teraz są gęstsze czyli dokładnie takie jakie oczekują nasi klienci. Po drugie zmieniliśmy szatę graficzną naszych opakowań. Ustawione obok siebie tworzą jednolitą linię – Białą Linię. Jednak decydującym czynnikiem o wielkości ich spożycia jest dobra, słoneczna pogoda. To ona przesądzi o wartości wolumenu.
Dlatego życzę wspaniałej pogody, ale też pogody ducha dla wszystkich miłośników kefirów i maślanek – podsumowuje Prezes firmy Masmal.
Więcej na ten temat w Forum Mleczarskie Handel 3/2013.