1. Aktualności
  2. Świat

DATIX: Sery Volovec

Źródło: Datix Tomasz Krajanowski
Autor: Monika Czaplicka

Volovec bochen, kawałki, plastry to ser typu Tylżyckiego wyprodukowany według szwajcarskiej oryginalnej receptury. Zaleca się aby ser przed spożyciem leżał 15 min. w temperaturze pokojowej, wtedy jego smak i zapach jest najlepszy.

Pełnotłusty, półtwardy ser dojrzewający w naturalnej otoczce uzyskanej w procesie dojrzewania dzięki regularnie stosowanej na powierzchnię mieszaninie kultur bakterii Brevibacterium linens, wyprodukowany z mleka krowiego.
Skład: mleko pasteryzowane, sól (max 3%), podpuszczka, kultury mleczarskie. Przechowywać w temperaturze 2°C-8°C. Tłuszcz min. 45% w s.m. Producent : Milk-Agro s.r.o. Dystrybutor: DATIX Tomasz Krajanowski.