1. Aktualności
  2. Polska

Candia dystrybutorem francuskich serów grupy Bongrain

Źródło: Candia
Autor: Barbara Wiercińska

Od 1.10.2010 r. Candia Polska na mocy umowy z firmą Bongrain Export Overseas przejęła dystrybucję znanych francuskich serów, takich jak: Rambol, Bresse Bleu, Saint Agur, P\'tit Louis i innych.

Bongrain Export Overseas, zajmująca się eksportem oryginalnych, francuskich produktów grupy Bongrain, powierzyła Candia Polska dystrybucję znanych już na naszym rynku marek serów (jak Rambol czy Bresse Bleu) oraz nowości, które niewątpliwie ucieszą rodzimych smakoszy. Bongrain to jeden z największych na świecie producentów serów o niezwykle bogatej ofercie. Sery marki Rambol to znane, wykwintne, delikatne w smaku sery z orzechami, dostępne na wagę oraz w opakowaniach 125 i 140 g. Na uwagę zasługuje Bresse Bleu, który, choć porośnięty pleśnią białą, dzięki wyjątkowej technologii wewnątrz wzbogacony jest pleśnią niebieską. Caprice des Dieux czyli kaprys bogów, to wykwintny camembert o orzechowym smaku, w opakowaniu 125 g. P\'tit Luis - te przeznaczone dla dzieci sery Mały Ludwik są wyjątkowo pyszne i delikatne, a ponadto zdrowe i pożywne, ze względu na dużą zawartość wapnia i protein.
Sery Saint Agur to doskonale znane, wielokrotnie nagradzane, kremowe sery z niebieską pleśnią, dostępne na wagę w formie ośmiobocznego tortu oraz w opakowaniach 150 i 125 g. Marka Papillon oznacza doskonałe sery owcze, wśród których znajdziemy świeży Brebille i sławne sery Roquefort. Sery zaleca się szczególnie dzieciom oraz osobom starszym z powodu dużej wartości odżywczej. Zawierają te same składniki co mleko, czyli wysokiej jakości tłuszcze, białka, minerały (wapń, fosfor) oraz witaminy (A i B), ale w większym stężeniu. Można z całą pewnością powiedzieć, że ser, to mleko w skondensowanej formie.