1. Aktualności
  2. Polska

Pożegnanie trasy Lata z Radiem

Źródło: Lazur (SM)
Autor: Barbara Wiercińska
© Lazur (SM)

28 września w Gniewie, a 29 września w Ostródzie odbyły się ostatnie koncerty na tegorocznej trasie Lata z Radiem. We wszystkie wakacyjne soboty i niedziele LAZUR razem z Latem z Radiem odwiedził 20 miejscowości. Inauguracja letniej trasy koncertowej miała miejsce w Ostrowie Wielkopolskim. Ponadto na koncertowej trasie znalazły się: Częstochowa, Świeradów – Zdrój, Polanica - Zdrój, Ełk, Kętrzyn, Władysławowo, Stegna, Niechorze, Krynica-Zdrój, Rabka - Zdrój, Nowy Sącz, Tarnów, Darłowo, Mielno, Ustronie Morskie, Duszniki - Zdrój, Złotoryja. Wspólnie przemierzyliśmy Polskę całą od Wielkopolski przez góry, morze a na Mazurach kończąc.

Przygotowana z wielkim rozmachem tegoroczna trasa koncertowa Lata z Radiem przyciągnęła tłumy mieszkańców jak i wakacyjnych wczasowiczów. Sponsorami strategicznymi tegorocznej trasy był LAZUR-producent wspaniałych serów pleśniowych i Żubr - producent piwa. Kto uczestniczył w radiowych imprezach na pewno nie żałował, było dużo dobrej zabawy i rozrywki dla małych i dużych.
Niezapomnianych wrażeń dostarczyły gwiazdy polskiej sceny muzycznej, które wystąpiły na koncertowej trasie Lata z Radiem min. Blue Cafe, Stachursky, Kabaret OT.TO, Kasia Kowalska, Papa d, Kabaret Skeczów Męczących, Wanda i Banda, Varius Manx, Patrycja Markowska, Andrzej Krzywy i De Mono, Robert Gawliński, Boogie Boys, Kabaret Młodych Panów, Formacja Nieżywych Schabuff, Andrzej Piaseczny, KOMBII, Artur Gadowski i IRA, Brathanki, Leszcze. O najmłodszą publiczność zadbał Pan Japa, który pomysłami, sprawnością i humorem mógłby obdarzyć pół świata.
Bogatą ofertę programową przygotował LAZUR min. można było spróbować wyśmienitych serów pleśniowych, uczestniczyć w pokazie kulinarnym i wspólnie gotować z szefem kuchni
Restauracji LAZUR Nowych Skalmierzycach Arkadiuszem Kuźniewskim. Wreszcie skosztować oryginalnych potraw z dodatkiem serów pleśniowych od zapiekanych w cieście po sałatkę brokułową czy makaron w sosie lazurowym. Nie zabrakło konkursów z lazurowymi nagrodami i dobrej zabawy, którą przygotował Szalony Bzik. Wielką atrakcją były przygotowane przez LAZUR wielkie trójkąty sera, LAZUR Błękitny, które zostały rozdane wśród zgromadzonej publiczności i spożyte ze smakiem.
Ogólnopolskiej trasie Lata z Radiem towarzyszyła lazurowa restauracja na, kołach, która oferowała potrawy tradycyjne jak i te z udziałem serów pleśniowych LAZUR.
Milusińskich zapraszało Lazurowe miasteczko szczęścia, gdzie można było malować i rysować, czas umilały wyśmienite lazurowe krówki, a uśmiechnięte twarze dzieci same mówiły za siebie.
O podniebienie uczestników radiowych imprez zadbał sam Mistrz kulinarny Robert Sowa i jego ekipa kulinarna, która wspólnie przygotowała i wydała ponad 4 tysiące porcji złożonych z mięsa, ryb, warzyw w towarzystwie sosu serowego Lazur. Mistrz chętnie udzielał porad kulinarnych, informował o nowych trendach w żywieniu, polecał nasze rodzime produkty.