Branża Mleczarska 100 Firm

Aktualności

Danisco rozszerza współpracę z Fonterrą w obszarze probiotyków

Źródło: FlexNews   Dodano: 2010-04-22 08:03:42

Firma Danisco oznajmiła, że rozszerzyła porozumienie licencyjne z Fonterrą dotyczące bakterii probiotycznych – szczepów Howaru: Bifido i Rhamnosus. Umowa z Danisco dotyczy zarówno produkcji jak i działań marketingowych dla tych kluczowych dla firmy szczepów bakteryjnych.

Z pięciu na dziesięć lat wydłużony został okres licencji dla Danisco. Porozumienie dodatkowo poszerza terytorium używania i możliwości aplikacji szczepów w produktach mleczarskich, napojach, napojach sproszkowanych, takich jak soki, woda oraz drinki energetyczne, suplementach diety, mięsie, serach, płatkach śniadaniowych, słodyczach i słomkach. Współpraca Fonterry z Danisco będzie polegać również na wspólnych badaniach klinicznych dotyczących właściwości leczniczych szczepów bakteryjnych oraz pracą nad dalszym rozwojem tych probiotyków.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij