1. Aktualności
  2. Polska

Halniak z Krakowa!

Źródło: Almar
Autor: Barbara Wiercińska

Halniak to nowy ser wprowadzany właśnie na rynek przez firmę Almar. To ser wędzony produkowany w oparciu o technologię wytwarzania sera gryfickiego. Posiada delikatny, lekko pikantny smak wzbogacony aromatem wędzenia. Charakterystyczny niesymetryczny kształt, estetyczne opakowanie oraz przewiązanie sera charakterystycznym sznurkiem wyróżnia go spośród innych serów dostępnych na rynku. Podstawę jego produkcji stanowi mleko z najczystszych ekologicznie rejonów Polski. Ser Halniak dobrze smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło. Idealnie sprawdza się jako dodatek wielu dań, składnik kanapek albo jako samodzielna przekąska. To propozycja dla każdego ceniącego dobry smak oraz sprawdzoną jakość za przystępną cenę. Waga sera – około 0,5 kg. Dystrybutor: Almar.