Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

ABC NABIAŁU: E-dodatki

Inne dodatki, wzmacniacze smaku, antybiotyki

od E-500

E620 Kwas glutaminowy (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]
E621 Glutaminian sodu (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]
E622 Glutaminian potasu (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]
E623 Diglutaminian wapnia (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]
E624 Glutaminian monoamonowy (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]
E625 Diglutaminian magnezu (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]
E626 Kwas guanylowy (wzmacniacz aromatu)
E627 Guanylan disodowy, (wzmacniacz aromatu) [G]
E628 Guanylan dipotasowy (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]
E629 Guanylan wapnia (wzmacniacz aromatu)
E630 Kwas inozynowy (wzmacniacz aromatu)
E631 Inozynian disodowy (wzmacniacz aromatu) [Z]
E632 Inozynian dipotasowy (wzmacniacz aromatu)
E633 Inozynian wapnia (wzmacniacz aromatu)
E634 Rybonukleotydy wapnia (wzmacniacz aromatu) [Z]
E635 Rybonukleotydy disodowe (wzmacniacz aromatu) [Z]
E636 Maltol (wzmacniacz aromatu)
E637 Etylomaltol (wzmacniacz aromatu)
E640 Glicyna i jej sól sodowa (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [Z]
E650 Octan cynku

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25