Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

ABC NABIAŁU - Kompendium Wiedzy

Wymagający, świadomi konsumenci stykający się na co dzień z produktami mleczarskimi natrafiają często na terminologię, która nie zawsze jest dla nich zrozumiała. Wiedza ta często jest hermetyczna, albo rozproszona, czasem niepełna albo nie daje gwarancji rzetelności. Dlatego Forum Mleczarskie przygotowało rodzaj kompendium wiedzy, które będzie użyteczne dla osób nie będących fachowcami, ale poszukujących informacji na tematy związane z żywieniem i produkcją nabiału. Naszą intencją jest przybliżenie aspektów dotyczących przetwarzania mleka, za wartości składników odżywczych w gotowych produktach oraz przybliżenie wiedzy o stosowanych dodatkach do żywności. Poprosiliśmy o pomoc fachowców współpracujących z nami od lat (dr hab. Małgorzatę Ziarno, prof. SGGW, dr inż. Dorotę Zarębę oraz mgr inż. Joannę Górską, specjalistkę w dziedzinę żywienia) w stworzenie listy zagadnień interesujących konsumentów nabiału.


copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25