Hochland Czas Dojrzałych Smaków

Nowe smaki i nowe sery Hochland: Emmentaler Classic, Kaaslander Premium i Maasdamer Caracter zadebiutowały w chwili kiedy wiele firem zastanawia się czy podejmować wysiłki na rzecz nowych produktów. Hochland Polska pokazuje, że warto.

Z okazji wprowadzenia na rynek nowych serów żółtych Hochland Premium na wagę, 14 maja odbyła się wyjątkowa konferencja prasowa. W restauracji Concept 13, znajdującej się na ostatnim piętrze ekskluzywnego domu handlowego Vitkac w Warszawie, goście mogli cieszyć swoje podniebienie doskonałą kompozycją smaków: dojrzałymi serami Hochland Premium i Valbon oraz wina. Spotkanie łączące tak wyrafinowane smaki nie mogło obejść się bez specjalistów w tej dziedzinie. Znany kucharz i pasjonat zdrowego gotowania - Tomasz Jakubiak opowiedział o serach i poprowadził warsztaty kulinarne, natomiast znawca win i słynny krytyk winiarski - Tomasz Prange-Barczyński podpowiedział, jak skomponować pełny bukiet dojrzałego smaku.

Powszechnie wiadomo że ser i wino to para idealna. Połączenie to jest znane od lat, jednak tylko odpowiednia kombinacja obu składników prowadzi do kulinarnej rozkoszy. Konferencja prasowa z okazji premiery nowych smaków żółtych serów Premium, bez wątpienia taką rozkoszą była. Goście mogli spróbować łagodnie orzechowego Emmentalera Classic, delikatnie pikantnego Maasdamera Caracter oraz aromatycznie owocowego Kaaslandera Premium. Ponadto wyjątkowym smakiem i delikatną konsystencją zachwycały również sery pleśniowe Valbon, a wino dobrane przez Tomasza Prange-Barczyńskiego jeszcze bardziej wydobywało niepowtarzalny bukiet serów. Po degustacji win i serów Tomasz Jakubiak zaprezentował wyjątkowe danie z jednym z serów żółtych Hochland Premium. Quesadilla z duszoną wieprzowiną i serem żółtym Premium Emmentaler Classic zrobiła furorę. Bez wątpienia był to pyszny i niezwykle ciekawy początek dnia.