1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Naszym kultowym produktem jest Złoty Ementaler

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© sertop
© sertop

– Niewątpliwą chlubą naszej spółki jest Złoty Ementaler, kultowy serek topiony, produkowany od ponad 50 lat, cieszący się niesłabnącym powodzeniem wśród coraz to młodszych pokoleń – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Jego kremowa konsystencja, lekko orzechowy smak oraz wysoka jakość sprawiają, że serek ten idealnie nadaje się nie tylko do smarowania kanapek, ale także do zapiekania i podgrzewania w zupach/sosach/zapiekankach, co pokazuje jego wszechstronne zastosowanie w kuchni. To właśnie ten produkt otoczony jest szczególną estymą wśród konsumentów oraz partnerów handlowych, także ze względu na wysoką rotację sprzedaży.

– Wśród polskich specjałów znajdują się także sery smażone, mocno wpisujące się w śląską i wielkopolską tradycję, dedykowane miłośnikom regionalnych produktów. Wyroby te wyprodukowane na bazie sprawdzonych receptur, o unikalnym, charakterystycznym smaku, zyskują uznanie koneserów dobrego smaku i są coraz częściej wykorzystywane na tzw. deskach serów w hotelowych restauracjach, których klienci doceniają lokalny charakter produktów – dodaje Aneta Będkowska.

Ostatnie wiadomości o firmie