1. Aktualności
  2. Polska

Grupa Polmlek: Produkujemy 1500 ton mozzarelli suchej miesięcznie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski

– Grupa Polmlek jest jednym z czołowych producentów mozzarelli suchej – przekazała Forum Mleczarskiemu Handel Joanna Kołodyńska, Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek. – Mozzarellę produkujemy w kilku zakładach Grupy, a rynkiem zbytu jest w dużej mierze kanał HoReCa oraz eksport. Średnio miesięcznie w technologii Pasta Filata wytwarzane jest niemal 1500 ton wyrobu gotowego. Nasze produkty charakteryzują się świeżym, delikatnym smakiem, sprężystą, zwartą konsystencją, a po zapiekaniu doskonałą ciągliwością. Polmlek produkuje Mozzarellę w blokach oraz wiórach i granulkach. Natomiast na rynek detaliczny trafiają porcjowane wiórki, gotowe, aby wysypać je na domową pizzę, zapiekanki, makaron.

– W tym roku poszerzyliśmy portfolio o ekologiczną wersję Mozzarelli w wiórkach. Trafiła ona na rynek tradycyjny wspierana mocną kampanią reklamową. Wyprodukowana z mleka z polskich, ekologicznych gospodarstw posiada znak europejskiego certyfikatu rolnictwa ekologicznego. Świadczy to o stosowaniu metod produkcji opartych przede wszystkim o zasoby odnawialne oraz wysokie standardy dotyczące dobrostanu zwierząt. Wysoka jakość, powtarzalność, doskonały smak i ciągliwość naszej Mozzarelli to gwarancja kulinarnych sukcesów zarówno dla domowych kucharzy jak i profesjonalistów – podkreśla Joanna Kołodyńska, Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek.

Ostatnie wiadomości o firmie