1. Aktualności
  2. Polska

Milk-Trade: Wyjątkowy jogurt kozi

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Wraz z rozwojem technologicznym oraz digitalizacją codziennego życia konsumenci szukają powrotu do prostoty. Przejawia się to przede wszystkim w filozofii codziennego życia, a zatem i w sposobie żywienia. Polacy coraz chętniej sięgają po produkty pochodzenia naturalnego i o prostym składzie. Z tego względu firma Milk-Trade w ostatnim czasie wiele uwagi poświęciła rozwojowi oferty, rozbudowując ją o wyjątkowy jogurt z mleka koziego. Ich produkcja znajduje się na Morawach – mleko pochodzi od kóz rasy francuskiej mlecznej, odpowiednio karmionych paszą bez GMO.

Mleko, przy zastosowaniu krótkiej pasteryzacji oraz odpowiedniej technologii produkcji jogurtu powoduje, że finalny produkt nie ma aromatu mleka koziego, co niektórych konsumentów wstrzymywało dotąd od ich konsumpcji.

Ideą hodowcy kóz oraz producenta było to, aby jogurty znalazły szerszą niż dotąd grupę odbiorców – nie tylko wśród koneserów produktów z mleka koziego. W związku z wyjątkowymi walorami mleka koziego zastosowano tu technologię, w której jogurt dojrzewa w kubku, a odpowiednie uchwycenie fermentacji daje przyjemny, słodki smak.

W społeczeństwie znajdują się konsumenci uczuleni na składniki mleka krowiego, dlatego produkt może być dla nich swoistym antidotum. Jogurt dostępny jest w wariancie naturalnym oraz smakowym: truskawka i karmel solony. Nie ma konserwantów ani zagęszczaczy.

Opakowanie: 150 g.

 

Opakowanie: 150 g.