1. Aktualności
  2. Polska

Wszechstronne śmietany z mleczarni Mlekpol (SM)

Źródło: Mlekpol (SM)/V5
Autor: Janusz Górski

O wszechstronności zastosowania śmietany w kuchni nie trzeba nikogo przekonywać, a zwłaszcza o tym, że jest niezbędna w czasie Świąt. Mlekpol (SM)  oferuje w tym zakresie swoim konsumentom szeroki asortyment.

Śmietana Łaciata Mlekpolu występuje w wariantach 12, 18 i 22%, z których każda ma swoje przeznaczenie. 12% można dodawać do sałatek i dań na zimno, 18% zabiela się zupy i robi sosy, natomiast 22% z powodzeniem można używać do zagęszczania sosów. Oprócz swoich niezaprzeczalnych walorów smakowych, śmietana to bogate źródło wartości odżywczych, przede wszystkim białka zwierzęcego, minerałów i witamin. Naturalne śmietany Łaciate powstają ze świeżego mleka, które jest ukwaszane w sposób organiczny poprzez dodanie żywych kultur bakterii mlekowych. Produkty te nie zawierają dodatkowych składników.

Powszechne zastosowanie śmietany, a także fakt, że jest ona otrzymywana z mleka najlepszej jakości stawia ją w gronie produktów wykorzystywanych w kuchni na co dzień. Ciekawe przepisy z jej zastosowaniem znajdziemy tu: www.najlepszewkuchni.pl

Śmietany Łaciate dostępne są w trzech wariantach tłuszczowych: 12%, 18% i 22%, w kubkach o dwóch pojemnościach: 180 g i 330 g.

Ostatnie wiadomości o firmie